WC spray

Het recept van de wc spray staat al een tijdje op Facebook en Instagram. Omdat ik soms meer wil vertellen dan op de socials mogelijk is èn ik graag alle diy recepten bij elkaar heb (gewoon de zoekfunctie gebruiken!) heb ik besloten dit blog weer leven in te blazen.

Er staan nog maar twee berichten online, maar daar komt de komende tijd wel verandering in! Wat kan je verwachten? In elk geval dus diy’s en dat zijn heel simpele en makkelijk uit te voeren recepten – want ik heb gewoonweg geen tijd (en zin) in gedoe – informatie over essentiële oliën en natuurlijke producten. Andere recepten, want koken en bakken is ook een hobby van me (geweest… ‘t staat al even op een laag pitje) en verder wat ik nog graag kwijt wil. ZoKris dus!

Verwacht je met regelmaat (op vaste tijden of dagen) een bericht dan moet ik je vast teleurstellen… Kom dus af en toe eens
langs. Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat hoor! Zowel hier als op mijn socials.

Wc Spray
Wie wil er nu zo’n spray van de suup bomvol chemische ingrediënten waar je longen van gaan klapperen? Ik in elk geval niet. Ik maak gewoon zelf een wc spray met gezonde ingrediënten. Ik gebruik daar Purification essentiële olie voor. Purification is een melange van verschillende oliën en is perfect voor het elimineren van vieze luchtjes. Top voor in het toilet toch?
Ik vul het flesje vaak zelf met 10 druppels Purification en 10 druppels Christmas Spirit, zaaalige combi…

benodigdheden
sprayflesje van 100 ml
20 druppels essentiële olie (Purification)
80 druppels Solubol (optioneel)
theelepel witch hazel
(gedemineraliseerd) water

De luchtverfrisser – ik noem ‘m altijd wc spray – maak je eenvoudig door solubol toe te voegen aan een sprayflesje. Voeg daar 20 druppels Purification aan toe en vul aan met een scheutje Witch Hazel en (gedemineraliseerd) water, even schudden en klaar: sprayen maar!
(Wanneer je Solubol gebruikt, gebruik je er altijd vier keer zoveel druppels van als van de essentiële olie die je wilt oplossen. Dus gebruik je 4 druppels essentiële olie, dan meng je die met 16 druppels Solubol en voeg je water toe.)

“Essentiële oliën zijn goed op te lossen in een basisolie, maar niet in water. Als je olie met water wilt mengen heb je daarom altijd een emulgator nodig, zoals Solubol. Op die manier blijven je essentiële oliën niet bovenop je kamerspray of toner drijven.”
– Natural Heroes

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *