Nagelriemolie

Het begon een paar jaar geleden met een rollertje op mijn eigen nachtkastje. Ik vond een recept voor nagelriemolie en onder het mom van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’, maakte ik een rollertje… Dat het sowieso niet schaadt vanwege de 100% natuurlijke ingrediënten wist ik wel, maar dat het zo goed zou helpen had ik niet verwacht.

Ik ben dus echt erg blij met dit recept en inmiddels heb ik op meerdere plekken een klein rollertje of mini rollertje staan. Maar waarom ik er zo blij van word? De nagelriemolie voedt, hydrateert en maakt de huid rondom mijn nagel soepel. Mijn nagelriemen zijn niet meer droog, er komen minder snel velletjes: ze zien er beter uit dan voorheen!

Met maar een paar ingrediënten maak je heel eenvoudig een relatief goedkope nagelriemolie, hier komt ‘t recept:

Neem een rollerflesje van 5 ml en doe alle ingrediënten erin m.b.v. een klein trechtertje. Omdat ik niet teveel vitamine E olie in het rollerflesje wil hebben gebruik ik een sateprikker die ik in de olie doop en dan door mijn rollerflesje roer.
De vitamine E olie voorkomt dat de jojoba- en amandelolie niet snel ranzig worden.

Mocht je het recept ook willen maken, de grondstoffen heb ik voor je gelinkt, de essentiële oliën kan je bij mij kopen.


WC spray

Het recept van de wc spray staat al een tijdje op Facebook en Instagram. Omdat ik soms meer wil vertellen dan op de socials mogelijk is èn ik graag alle diy recepten bij elkaar heb (gewoon de zoekfunctie gebruiken!) heb ik besloten dit blog weer leven in te blazen.

Er staan nog maar twee berichten online, maar daar komt de komende tijd wel verandering in! Wat kan je verwachten? In elk geval dus diy’s en dat zijn heel simpele en makkelijk uit te voeren recepten – want ik heb gewoonweg geen tijd (en zin) in gedoe – informatie over essentiële oliën en natuurlijke producten. Andere recepten, want koken en bakken is ook een hobby van me (geweest… ‘t staat al even op een laag pitje) en verder wat ik nog graag kwijt wil. ZoKris dus!

Verwacht je met regelmaat (op vaste tijden of dagen) een bericht dan moet ik je vast teleurstellen… Kom dus af en toe eens
langs. Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat hoor! Zowel hier als op mijn socials.

Wc Spray
Wie wil er nu zo’n spray van de suup bomvol chemische ingrediënten waar je longen van gaan klapperen? Ik in elk geval niet. Ik maak gewoon zelf een wc spray met gezonde ingrediënten. Ik gebruik daar Purification essentiële olie voor. Purification is een melange van verschillende oliën en is perfect voor het elimineren van vieze luchtjes. Top voor in het toilet toch?
Ik vul het flesje vaak zelf met 10 druppels Purification en 10 druppels Christmas Spirit, zaaalige combi…

benodigdheden
sprayflesje van 100 ml
20 druppels essentiële olie (Purification)
80 druppels Solubol (optioneel)
theelepel witch hazel
(gedemineraliseerd) water

De luchtverfrisser – ik noem ‘m altijd wc spray – maak je eenvoudig door solubol toe te voegen aan een sprayflesje. Voeg daar 20 druppels Purification aan toe en vul aan met een scheutje Witch Hazel en (gedemineraliseerd) water, even schudden en klaar: sprayen maar!
(Wanneer je Solubol gebruikt, gebruik je er altijd vier keer zoveel druppels van als van de essentiële olie die je wilt oplossen. Dus gebruik je 4 druppels essentiële olie, dan meng je die met 16 druppels Solubol en voeg je water toe.)

“Essentiële oliën zijn goed op te lossen in een basisolie, maar niet in water. Als je olie met water wilt mengen heb je daarom altijd een emulgator nodig, zoals Solubol. Op die manier blijven je essentiële oliën niet bovenop je kamerspray of toner drijven.”
– Natural Heroes

 


Hello world!


Hoi, welkom op mijn website. Ik ben Krista, ik heb een vriend en samen met mijn twee kinderen woon ik in ‘t Gooi. Vier dagen in de week werk ik als leerkracht in het basisonderwijs (groep 3).

Zo lang ik me kan herinneren vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn. Jarenlang ben ik veel met stempels, inkt en papier in de weer geweest. Digitaal ontwerpen vind ik ook geweldig leuk om te doen. Een paar jaar geleden is daar mijn website www.bijkris.nl uit ontstaan. Ik ontwerp lesmateriaal, voornamelijk voor groep 3 en maak daarnaast ook producten die handig zijn om in de klas te gebruiken. 

ZoKris bestaat inmiddels al ruim 10jaar. Onder deze naam ben ik actief geweest als Stampin’ Up! demonstratrice. Inmiddels ben ik al jaren demo-af, maar creatief bezig zijn blijft een uitlaatklep voor me. 

Ook ben ik al een aantal jaar distributeur bij Young Living. Ik kocht een starterkit met diffuser en diverse essentiële oliën, gewoon omdat het me fijn leek dat het thuis lekker zou ruiken. Inmiddels gebruik ik de oliën niet alleen voor de lekkere geur, maar zet ik deze ook in bij lichamelijke ongemakken. Ik vind het belangrijk producten met natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Die producten koop ik bij diverse bedrijven, maar ik maak ze ook regelmatig zelf. De recepten vind je op dit blog.